Skocz do zawartości

Zdjęcie

uprawnienia is.gliwice

spawacz 111 141 311

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
12 odpowiedzi w tym temacie

#1 W.IG-SPAW

W.IG-SPAW

Nowicjusz

• Użytkownik
  • Pip
  • 1 postów

Napisano 02 stycznia 2013 - 13:31

Iestem polakiem z poza granicy polski pracowalem w polsce do nie dawna,firma ktura mi zatrudnila iako spawacza , sprawdzili ze iestem dobry i postanowili mi zrobici ksionzeczke spawacza i uprawnienia 111 elektroda i 311 gazowe.Mam pytanie,czy moge odnowici te papiery.MAM wieloletnie dosweatczenie w branzy spawalniczei nema sprawy tylko papiery mi som poczebne.W,IG.

#2 Marcin22

Marcin22

Weteran

• Zablokowany
  • PipPipPipPip
  • 344 postów

Napisano 02 stycznia 2013 - 14:45

jeśli masz wbite kursy w książeczke , i masz książeczke to spokojnie mozna odnowić uprawnienia , kosz to jakies 300 zł

#3 ewm141

ewm141

Zaawansowany

• Użytkownik
  • PipPipPip
  • 56 postów

Napisano 02 stycznia 2013 - 17:20

książeczka nie jest ci do niczego potrzebna tak samo jakieś kursy jak potrafisz spawać idziesz na egzamin za egzamin płacisz ok 400 zł jak go zdasz to otrzymujesz certyfikat ( osobiście odradzam IG lepiej tuv lub udt)

#4 roobaq

roobaq

Nowicjusz

• Użytkownik
  • Pip
  • 8 postów

Napisano 02 stycznia 2013 - 18:58

gdzie certyfikat tuv za 400pln dają ??????? weryfikacja tig rury doczołowo bez pachwiny pod tuv 800pln chyba że na śląsku tak obdzierają ze skóry !!! jakie są u was ceny weryfikacji ????????

#5 Marcin22

Marcin22

Weteran

• Zablokowany
  • PipPipPipPip
  • 344 postów

Napisano 02 stycznia 2013 - 20:10

ja w nastepnym tygodniu jade proszek i 111 na egzamin TUV powiedzieli od 600 do 700. Dolnyśląsk

#6 Polspaw25

Polspaw25

Weteran

• Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 126 postów
  • LokalizacjaGórny Śląsk

Napisano 02 stycznia 2013 - 20:13

Jak robisz UDT egzamin państwowy to masz opcje dopłaty 60 euro i dostajesz dodatkowo TUV. Ja tak załatwiałem na Śląsku podczas egzaminu UDT w ZRE-Katowice-elektrownia Jaworzno, tam mają ośrodek spawalniczy.

Polspaw25

#7 ewm141

ewm141

Zaawansowany

• Użytkownik
  • PipPipPip
  • 56 postów

Napisano 02 stycznia 2013 - 20:37

wns pomorze zadzwoń jak nie wierzysz może podrożało ja robiłem ponad 2 lata temu ale nie sądze żeby znacznie

#8 Gorwan

Gorwan

Aktywny

• Użytkownik
  • PipPip
  • 21 postów

Napisano 03 stycznia 2013 - 14:24

książeczka nie jest ci do niczego potrzebna tak samo jakieś kursy jak potrafisz spawać idziesz na egzamin za egzamin płacisz ok 400 zł jak go zdasz to otrzymujesz certyfikat ( osobiście odradzam IG lepiej tuv lub udt)

Koledzy czesto zdarza mi sie czytać że dużo osób odradza kursy IG ja osobiście znam kilku spawaczy którzy posiadają tylko takie uprawnienia jeden spawa w niemczech drugi holandii i też dobrze zarabiają Ośrodki tylko w tej polsce zdzierają kase ze spawaczy tylko kogo stać w polsce żeby robił te certyfikaty TUV UDT

#9 ewm141

ewm141

Zaawansowany

• Użytkownik
  • PipPipPip
  • 56 postów

Napisano 03 stycznia 2013 - 14:56

ale tuv czy udt wcale nie jest droższy wielu pracodawców za granicą wolą żebyś posiadał tuv, loyd czy chociażby udt nawet w polsce pracodawcy z przymrużeniem oka patrzą na IG wszyscy wiedzą dlaczego . ale papierki papierkami najważniejsze są próbki jak nie zdasz to nawet stos papierów to tylko makulatura

#10 Gorwan

Gorwan

Aktywny

• Użytkownik
  • PipPip
  • 21 postów

Napisano 03 stycznia 2013 - 17:44

a zna ktoś w świetokrzyskim ośrodki które wystawiają certyfikaty inne niż ISG? a jeśli posiadam 3 certyfikaty wystawione przez ISG w metodzie 135 3 moduły a chce mieć np TUV to musze robic od nowa kurs czy tylko zdaje egzamin 3 moduł i mam TUV? zna ktoś koszty samych takich egzaminów TUV lub UDT

#11 weldek

weldek

Weteran

• Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 950 postów

Napisano 03 stycznia 2013 - 20:43

czego dotyczy trzeci moduł? ja teraz mam tuv i nie wiem jaki moduł (ale przypał)

#12 roobaq

roobaq

Nowicjusz

• Użytkownik
  • Pip
  • 8 postów

Napisano 03 stycznia 2013 - 21:00

robiłem rozeznanie w kosztach weryf... tuv i ceny zaczynają sie od 800pln a kończą na 1200pln

Polspaw25

sorry ale z tym udt i tuv za 60 euro to już przesadziłeś :)

pracodawca ci to robił ??????

jak sam to robiłeś daj namiar a pójde do jaworzna na piechote tyłem :)

egzaminator z tuv przyjechał za 240pln odebrać próbki od ciebie ?????

pozdr.

#13 Sou

Sou

Zaawansowany

• Użytkownik
  • PipPipPip
  • 69 postów

Napisano 14 stycznia 2013 - 14:58

Wracając do tematu... Uprawnienia poprzednie nie są potrzebne, ani kursy czy książeczka. Trzeba umówić się na egzamin, zapłacić za niego i pospawać próbki. Tyle.

Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: spawacz 111, 141, 311

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych