Spawarka tig - coś lepszego od EWM picotig 200 do 7 tys zł. (używka)
Napisano 21 maja 2024 - 21:34
Najbardziej boli mnie brak możliwości zapisania ustawień żeby za każdym razem nie ustawiać na nowo parametrów jak spawam co innego lub po prostu szczepiam i muszę kręcić na nowo...
Jeżeli nawet takiej opcji by nie miała spawarka to jaka teoretycznie do max 7 tys. zł miałaby lepszą stabilność łuku podczas spawania ?
Może ktoś ma do sprzedania spawarkę thermal pod 230V ?
Czy ktoś się orientuje czy spawarka EWM tetrix ma lepszą elektronikę niż picotig ?
Spawał ktoś Kemppi mastertig mls2000 lub froniusem transtig 1750 żeby porównać z moją spawarką?
A może ktoś jest w stanie coś innego polecić ?
Napisano 23 maja 2024 - 21:04
Mercedesa bierz froniusa 2200 spoko maszynka spawałem kilka lat na takim sprzęcie po delegacjach jak i EWM
Jak dobrze trafisz to masz froniusa z chłodnicą w tych pieniądzach ( używka )
Kemppi jakoś mi nie leży.
Dla mnie numer jeden jest Fonius EWM rehm potem już spartus itp...
W froniusie zapiszesz sobie programy czy puls czy coś bez problemowo pod 1mm np rurki itp...
Napisano 24 maja 2024 - 14:39
Mastertigi to super maszyny!
Napisano 30 maja 2024 - 22:26
A co do mastertiga to czy ten model mls2000 pod napięcie 230V będzie działać lepiej niż ewm picotig 200 ?
Dawno temu spawalem froniusem ale już nie pamiętam jak było że stabilnością łuku itd. żeby porównać z ewm ale spawali się całkiem fajnie. Z masteringiem miałem tylko styczność ze spawarkami pod 3 fazy i zapewne działają trochę inaczej niż pod 230V. Najgorsze jest to że nigdzie nie ma możliwości przetestować różnych marek spawarek nawet gdyby chciało się kupić nowy sprzęty
Napisano 05 czerwca 2024 - 07:41
Zadzwoń do producenta i umów się na testy, pierwsze słysze by był problem z testowaniem urządzeń przed zakupem.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych