Dzień dobry,
czy ktoś z użytkowników forum korzystał z wyżej wymienionych spawarek, proszę o opinie na ich temat, wady, zalety jednego i drugiego modelu. Jak dają sobie radę w spawaniu stali "czarnej" ( grubość ok. 4 mm).
Pozdrawiam.
Napisano 26 wrzesień 2020 - 07:39
Dzień dobry,
czy ktoś z użytkowników forum korzystał z wyżej wymienionych spawarek, proszę o opinie na ich temat, wady, zalety jednego i drugiego modelu. Jak dają sobie radę w spawaniu stali "czarnej" ( grubość ok. 4 mm).
Pozdrawiam.
Napisano 26 wrzesień 2020 - 15:08
Kiedyś się też zastanawiałem nad Speedtec-iem 180C, ale gdybym go wziął, to już tego Speedtec 200C, bo praktyczniejsze z wyświetlaczem. Co prawda dałęś mi do myślenia nad Speedtec-iem, bo jest w Bricoman-ie za 2800zł, tylko ciekawe, czy ma w zestawie przewody spawalnicze...
Ale jeżeli nie potrzebujesz złącza euro, to ostatnio można za 3700zł kupić ESABa Caddy mig-a, też dobra firma, i Kemppi minarmig 170 też za 3700 można go znaleźć.
Znam trochę ludzi, co używają Speedteca, i te powyżej wymienione, i są ponoć dobre...
Ale jeżeli chcesz tylko spawać stal czarną, to są bd dobre inwertery MMA za te pieniądze, np. Fronius Transpocket 150, gdzieś widziałem zaniecałe 2100...
Napisano 26 wrzesień 2020 - 21:23
Byłem z ciekawości w Bricomanie, mają za 2800zł tego Speedtec-a 180C, ale jest wąż gazowy w zestawie (i chyba uchwyt masowy), za uchwyt MIG-MAG trzeba dopłacić 199zł, za kable MMA 198zł. Aleto i tak z tego co widziałem, to najniższa cena tej spawarki. Wygląda solidnie wykonana, i można ją używać z przedłużaczem do 50M.
Napisano 27 wrzesień 2020 - 07:17
Napisano 28 wrzesień 2020 - 06:45
KEMPPI to bardzo dobry wybór, jeśli tylko masz hajs to sugeruję model Evo 200.
Napisano 28 wrzesień 2020 - 07:13
Wiem o tym że Kemppi jak i Esab to bardzo dobre marki jednak zależy mi na opinii kogoś kto spawał tymi urządzeniami (Speedtec 180C lub Tiger 2080). Jak dają radę sobie te modele w trakcie spawania stali.
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych