Skocz do zawartości

Zdjęcie

Uprawnienia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 cris24

cris24

Nowicjusz

• Użytkownik
  • Pip
  • 4 postów

Napisano 14 stycznia 2015 - 01:50

Witam

Chciałbym zapytać czy możliwe jest wyrobienie duplikatów w IS w Gliwicach , gdzie kiedyś czytałem że nie wydają duplikatów.

Dzieki za jakąś odpowiedz :)

#2 Majkel

Majkel

Zaawansowany

• Użytkownik
  • PipPipPip
  • 57 postów

Napisano 14 stycznia 2015 - 07:55

Witam

Chciałbym zapytać czy możliwe jest wyrobienie duplikatów w IS w Gliwicach , gdzie kiedyś czytałem że nie wydają duplikatów.

Dzieki za jakąś odpowiedz :)

Duplikatów czego ? 

#3 cris24

cris24

Nowicjusz

• Użytkownik
  • Pip
  • 4 postów

Napisano 14 stycznia 2015 - 19:41

Duplikatów czego ? 

Papiery 111,135 niestety dla byłego pracodawcy dałem  w niezbyt przyjaznych stosunkach sie zwolniłem i niemam nic ,szybciej i taniej wyszlo by wyrobienie duplikatów lub nowe...tak ogólnie czy woogóle wystawiają duplikat czegokolwiek , z UDT juz mam duplikaty na suwnice, zwyżki,widlak

Użytkownik cris24 edytował ten post 14 stycznia 2015 - 19:44

#4 WeldX

WeldX

Weteran

• Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 464 postów
  • LokalizacjaKraków

Napisano 14 stycznia 2015 - 20:23

Pracodawca ma obowiązek wydać - Ty masz obowiązek pokryć udokumentowane koszty przez niego poniesione..

Z duplikatami "różnie" bywa... teoretycznie powinni na pisemny wniosek posiadacza wydać..

#5 cris24

cris24

Nowicjusz

• Użytkownik
  • Pip
  • 4 postów

Napisano 14 stycznia 2015 - 21:10

Pracodawca ma obowiązek wydać - Ty masz obowiązek pokryć udokumentowane koszty przez niego poniesione..

Z duplikatami "różnie" bywa... teoretycznie powinni na pisemny wniosek posiadacza wydać..

Dzieki

Wiem ze musi wydać, ale to też teoretycznie instytut powinien duplikat zrobić tak jak napisałeś .Z panem R.R niebardzo mi po drodze stare teksty zadzwon za tydzien i kolejny i tak w kółko to mnie nie ma to zawsze coś......,z kosztami to też tak róznie nic nie podpisałem zadnej lojalki papiery miał on niestety przedłuzał ,jak to u nas po znajomośći rózne dodatkowe robił ,teraz nadszedł koniec po 4 latach i nie mam nic...hehehe głupota moja, jutro zadzwonię i sie dokładnie dowiem jak to z tym jest

Dzieki

#6 WeldX

WeldX

Weteran

• Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 464 postów
  • LokalizacjaKraków

Napisano 14 stycznia 2015 - 21:24

Na telefon takich rzeczy nie załatwisz ... najlepiej na piśmie wezwać do wydania.

Lojalka swoją drogą nie ma znaczenia teraz - teraz jak np bierzesz certyfikat załóżmy masz wydany w 01.2014 i kosztowało jego zrobienie 1000zł  - płacisz proporcjonalnie pomniejszone o czas kiedy tam pracowałeś i dostajesz. Tak to się "normalnie" robi jednak dość rzadko w praktyce bo to czasu nie ma to za jakiś czas itp...

#7 cris24

cris24

Nowicjusz

• Użytkownik
  • Pip
  • 4 postów

Napisano 14 stycznia 2015 - 21:45

Właśnie zawsze coś a czas leci niestety , teraz musiałby policzyć co za ile, pozniej cena z kosmosu a i tak wystarczy mi problemów z tym panem, znam niestety jego metody pózniejsze próby zemsty :D .Jak bede wiedział jak jest z wyrabianiem dupikatów to napisze może sie kiedyś komuś przyda...

Dzieki :)  

#8 prezesAdammm

prezesAdammm

Weteran

• Zablokowany
  • PipPipPipPip
  • 372 postów
  • LokalizacjaNorwegia (obecnie), okolice Wrocławia (oryginalnie)

Napisano 14 stycznia 2015 - 23:02

Właśnie zawsze coś a czas leci niestety , teraz musiałby policzyć co za ile, pozniej cena z kosmosu a i tak wystarczy mi problemów z tym panem, znam niestety jego metody pózniejsze próby zemsty :D .

Czyli jak zrozumiałem masz co najmniej czteroletni certifikat / lub certyfikaty, czyli zostaje ostatnio rubryka na pieczątkę z egazminem i rubryka na podpisy co pół roku jest na wykończeniu...

No to właściwie po co ci to... masz do tego jakiś sentyment - nie lepiej prościej i w sumie taniej wyrobić najzwyklej w świecie nowy/e certyfikat-y, możesz od razu nową normę zrobić gdzie ważność trwa 3 lata...

Owszem pewnie troszkę będzie kosztować ale twój były pracodawca będzi Ci mógł... :P ... no rozumiem że je dopiero zrobiłeś, to można kombinować, no jesteś po pierwszym egzaminie - to jeszcze znośne, ale po czterech latach - wg mnie szkoda zachodu...

Więcej zejdzie ci czasu i kasy na odzyskanie, a tak idziesz płacisz za egzamin, czekasz i masz świeżutkie zupełnie nowe uprawnienia... które ci wpiszą do książeczki ewentualnie...

Właśnie na podstawie książeczki spawacz gdzie powinien być certyfikat szczególnie IS wpisany, można wyrobić duplikat

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych