Witam.Mam 34 lata.Rok temu zrobilem uprawnienia 135 pachwina.Poszedlem do pracy na produkcje.Teraz jestem na kursie i robie 135 doczolowo.Stad pytanie : oplaca sie robic maga na rury ? Czy moze lepiej metode 136 ? Z pewnoscia bede robic tiga ale to musze nabrac wiecej doswiadczenia.
Uprawnienia
Napisano 30 sierpnia 2014 - 11:29
Napisano 30 sierpnia 2014 - 14:56
Migometem inaczej sie spawam niż tigiem.... Jak masz zamiar robić tiga to teraz lepiej zrób niż MIG/MAG. Żeby dobrze na uczyć się spawać tigiem to zejdzie Tb dużo czasu... Co do rur to nie wiem, niech się inni wypowiedzą jak jest z pracą. Co widać po ogłoszeniach rury 141/111.
Napisano 31 sierpnia 2014 - 12:45
rury w magu to rzadkosc zazwyczaj na jakichs gospodarkach wodnych itd ..jak kolega mowi tig to jest sila a czasu trzeba....czlowiek mysli ze juz wie jak wszystko pospawac a z nowa robota nowe doswiadczenia..pzdr
Napisano 31 sierpnia 2014 - 17:18
Witam rób lepiej elektrode.Elektroda to jedna z najpopularniejszych metod spawalniczych.
Kto walczy do końca, czasem przegrywa, kto się poddaje, przegrywa zawsze.
Napisano 31 sierpnia 2014 - 19:37
Tez tak mysle.Daruje sobie MAGa na rury bo niewiele jest ofert pracy.Wiekszosc to poprostu 135 i 136 doczolowo.Rurki to TIG.Chce uciekac z produkcji w Polsce bo nic wiecej sie tam nie naucze.Uwziolem sie na maga bo poprostu moge praktykowac w tej metodzie.Dostac robote na tiga jako swierzak jest bardzo ciezko
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych